usmivka

   За трета поредна година на 6 декември учениците от Средно училище „Васил  Левски“  подаряват на старозагорци усмивки с пъстри рибки, изрисувани от  самите тях. Участници тази година са учениците от 3 „в“ клас с класен ръководител г-жа Йовка Георгиева, групите за целодневна организация на учебния ден - 4 клас, с ръководители г-жа Ирина Христова и г-жа Евгения Генчева, както и първокласниците от 1„а“ клас с класен ръководител г-жа Диляна Иванова. Много граждани на главната улица на  гр.Стара Загора получиха рибка с послание и продължиха пътя си в усмивка и добро настроение. Част от рибките са предоставени на книжарница „Хеликон“, за да придружат покупките на клиенти им.

   В  нашето училище  6 декември е Ден на дарителя. По традиция организираме различни дарителски инициативи. Подаряването на усмивки е само една от тях.

      На този ден  честваме Свети Николай Чудотворец, който е известен и с това, че е извършвал много дарителски жестове към хора в нужда. Нашето училище е създадено благодарение на дарителския жест на търговеца Николаки Стоилов, който е дарил на старозагорската община своето богатство, за да бъде създадено още едно училище.  Най-добрият начин да честваме на Никулден е именно като следваме примера на светеца и на основателя на нашето училище.

     За поредна година всички ние - учители, ученици, родители, училищно настоятелство и обществен съвет на СУ „Васил Левски“, провеждаме дарителската инициатива „Да стоплим самотен човек“. Учениците от 3 „в“ клас посетиха библиотека „Родина“, където намериха подкрепа за своята благородна кауза.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla