НП „Иновации в действие” за учебната 2023/2024 г.

За учебната 2023/ 2024 г. Средно училище „Васил Левски“ се включи в модул 1- Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата по НП „Иновации в действие“ като иновативно училище. Училищата партньори в тази програма са иновативното ЧСУ „Рьорих“ - град София и двете неиновативни ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Кърджали и Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово.

    От 24.04. до 26.04.2024 г. екип от учители участва в организираната от ЧСУ "Рьорих" град София мобилност по НП "Иновации в действие", заедно с учители и ученици от Основно училище "Св.СВ. Кирил и Методий", град Кърджали и Профилирана гимназия "Св Климент Охридски", град Елхово. В София бяха споделени добри практики в прилагането на иновативни методи на организация на учебния процес, както и иновацията на училището, свързана с учене извън класната стая - "Петте елемента". Програмата на мобилността включваше посещение на Софийската опера и балет и интерактивната обиколка на нашата столица "По следите на мъдростта", организирана от Регионален музей София.

 ms7  ms2

 ms3

 ms4
 ms5  ms6

   

От 08.05. до 10.05.2024 г. СУ "Васил Левски" ще върне визитата и ще бъде домакин на втората мобилност по програмата. Гостите ще бъдат посрещнати на 08 май 2024 г. в Актовата зала на училището, като след това ще имат възможност да разгледат материалната база . На 09 май 2024 г. Програмата включва наблюдение на 4 открити урока, съответно в 3б клас с учители г-жа Татяна Николова и г-жа Йовка Георгиева, в 5 клас по география и икономика при г-жа Яна Армянова и иновацията в 11а клас при г-жа Даниела Дечкова- Петрова. Четвъртият урок ще бъде организиран в Зоопарк- Стара Загора и ще обхване предметите човекът и природата и история и цивилизации. Мобилността ще приключи на 10 май с интердисциплинарен урок в 1б клас при г-жа Катя Динева.

    Значението на думата "иновация" според Тълковния речник означава нововъведение, креативност, творчерство, а словосъчетанието "иновации в действие" можем да отнесем за колектива на СУ "Васил Левски". От 08.05. до 10.05.2024 г. Актовата зала, кабинета по география и икономика и учебния център в Зоопарка бяха място на реализириани мечти в преподаването по нов начин, с нови технологии и нова организация на учебния час. Представените пет урока се наблюдаваха от учители и ученици от ЧСУ "Рьорих"- София, ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"- Кърджали и ПГ "Св. Климент Охридски"- Елхово, като част от втората мобилност по НП "Иновации в действие". Подготовката на нашите иновативни учители бе на изключителна висота, така че нищо не можеше да ги притесни, даже и експертите от РУО- Стара Загора - г- жа Мария Цоловска, старши експерт КСО и

г- н Митко Пеев, старши експерт начално образование, които имаха възможност да присъстват на част от уроците.

    "Респект и уважение"- това бяха думите, които повтаряха всички гости преди да си тръгнат от нашето училище. От посрещането, през вътрешната атмосфера  и визия на училището, от неговата поддръжка и на последно място, но и най- важно от подготовката и устрема на учителите. И разбира се не бе пропуснато да се отбележи най- вече тяхното желание да споделят идеите си при подготовката на уроците и да изпълнят със смисъл мотото на проекта- "Иновативните училища- силата на споделения опит".

    Всичко започна преди три години, когато все още не бяхме наясно как да станем иновативно училище и как да покажем, че учителите ни прилагат много иновативни методи на преподаване. Началото се постави с първия модерно обзаведен кабинет по биология и здравно образование, през събраните хиляди идеи за иновативни практики, с осигуряването на пет интерактивни дисплея, с впечатленията от първите посетени мобилности като неиновативно училище, през новите три модерни кабинета по хуманитарни науки, до включването ни в Списъка на иновативните училища с иновацията по история и цивилизации във втори гимназиален етап. Всичко това пося семената на големите ни иновативни мечти и тази седмица всички видяха плодовете. Цялата магия на мобилността и желанието ни да покажем, че можем се реализира в арт фотоалбум, който всички гости получиха за спомен, за да отнесат по местата, от които са.

       Огромни благодарности на целия екип по организирането на мобилността и най- вече на смелите иновативни учители, които месеци наред се подготвяха и споделиха опита си с учители и ученици от три града. Доказаха, че и ние можем и трябва да бъдем в семейството на иновативните училища. Самочувствието, което придобихме от възможността да споделим опита си с други, догодина ще бъде продължен и от други учители, част от иновативния колектив на СУ "Васил Левски". Мечтите са хубаво нещо, а няма нищо по- хубаво да даваме старт в живота на млади таланти с големи мечти.

  

1

2

34

567

8

910

11

12

13

15

16

17

18

19

20

21222324

25

26

27

28

28

29

30

31

32

3233

34

353637383940

41

42

45

46

47

48

49 

Attachments:
Download this file (Програма мобилност Стара Загора 8-10 май.pdf)Програма 8 май-10 май[ ]294 kB
Joomla templates by a4joomla