1. СЪВМЕСТНО СЪБИТИЕ МЕЖДУ УЧИЛИЩЕ И БИБИОТЕКА, МУЗЕЙ И ДР.
 • Посещение на музейната сбирка на СУ „В. Левски“ – 1, 5, 8 клас

Учениците от първите, петите класове, 8 а и 3 б клас посетиха музейната сбирка. Те се запознаха с делото на дарителя Николаки Стоилов, с историята на училището в периода на неговото 130 годишно съществуване. Интерес за учениците представляваха снимките на техни учители, стари ученически писалки, бележници, свидетелства и техническите и музикални експонати.

 • Четене на коледни приказки и стихотворения от ученици от клуб „Приятели на книгата“ на децата от ДГ „Ян Бибиян“ – 12.12.2019 г.

Учениците от II в клас и членове на „Клуб Приятели на книгата“ посетиха ДГ „Ян Бибиян“ – Стара Загора и се срещнаха с децата от III група. Пред тях учениците от СУ „Васил Левски“ учениците прочетоха своите творения и показаха своите коледни книжки, написани и нарисувани с много желание.

 1. СЪВМЕСТНО СЪБИТИЕ МЕЖДУ КЛАСОВЕ
 • „Великите именници“ – състезание с учениците 5-7 клас.

Ученици от прогимназиален и гимназиален етап се включиха в състезанието „Великите именници“. Предварително участниците бяха изготвили презентации с интересни факти, сглобяваха пъзел, представиха информация за К. Фичето, Н. Тесла и др. Една от задачите задача по английски – текст за St. Nicholas и отговори, свързани с този текст.

 1. УЧАСТИЕ В УЪРКШОП
 • Ученици от ГЦОУД – 4 клас четат приказки на 1 клас: 10.12.2019 г.

Учениците от ГЦОУД в 4 клас прочетоха на учениците от I а, б, в класове приказките „Нероден Петко“, „Горската аптека“ и „Хитър Петър надхитря Настрадин Ходжа“.

Малките възпитаници слушаха с интерес каките и батковците от 4 клас, които четоха изразително приказките.

 • Щафетно чете на книги от хартиен/дигитален носител – 8 клас: 12.12.2019 г.

Учениците от VIII а клас четоха щафетно „Коледна пиеса“ с неизвестен автор, но адаптирана от г-жа Даниела Стоева, учител по български език и литература.

 • Най-добър четец – 5 клас: 11.12.2019 г.

Основна цел на инициативата е учениците да представят фрагменти от любими текстове, като събудят читателски интерес у съучениците си. Петокласниците четоха текстонот романа на Рик Риърдън „Похитителят на мълнии“. Някои искаха да покажат добра четивна техника, други акцентуваха върху изразително четене.

Едните и другите се забавляваха, доказвайки се чрез читателските си умения.

 • Час по мечти – 2 и 4 клас; 9.12.2019 г.

Учениците от 2 б клас и 4 б клас с ръководители г-жа Р. Иванова и г-жа М. Вучкова представиха пред родители и близки своите мечти – в рисунка и текст. Учениците от 4 б клас под ръководството на учителя си по музика г-жа Зл. Бозаджиева изпяха 3 песни, свързани с приятелството.

„Клуб приятели на книгата“, който навършва 10 години, организира изложба с всички свои творения през годините.

 1. РАЗМЯНА НА ЛЮБИМИ КНИГИ
 • Да подарим книга на училищната библиотека 9 - 12.12.2019 Г.

В седмицата по повод Деня на дарителя в СУ „Васил Левски“ – Стара Загора и във връзка с Националната седмица на четенето учениците традиционно подаряваха книги на училищната библиотека. Бяха подарени 107 книги, които да се използват в заемната и в читалнята на библиотеката.

/Галерия/

 

Joomla templates by a4joomla