eucode22

Европейската седмица на програмирането е инициатива, насочена към гражданите, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин. Началото на Европейската седмица на програмирането е поставено от няколко младежи, които тогава са съветници на Европейската комисия по въпросите на цифровизацията. Те искат да помогнат на хората да се научат да създават неща чрез програмиране на компютри, да работят с хардуер, да разберат как работят компютрите и да накарат всички любители на програмирането да работят по-добре заедно.
Ученици от 8-11 клас се включиха в инициативата „Европейска седмица на програмирането 2022“ с дейности посветени на темата „Основи на програмирането“. Събитието предостави възможност на учениците да демонстрират своите знания и умения в областта на програмирането. Кирил Димитров, ученик от 11 клас запозна ученици от 8 клас с езика Lua. Презентира Lua код, с който се управляват герои в компютърна игра. /Галерия/
Участниците получиха сертификати удостоверяващи развиване на основни умения за изчислително мислене и благодарност за успеха на Европейската седмица на програмирането чрез своето активно участие.
За повече информация последвайте #codeweek.
 
 
Joomla templates by a4joomla