На  17.02.2020г.  в  РБ „Захари  Княжески“ се проведе среща на тема „Памет за Апостола“ с участието на акад. Константин Косев. На срещата присъства и старозагорският  митрополит Киприан. Участие в мероприятието взеха  учениците от нашето училище Николай от  ІІІа клас, Ванеса от Vв, Станимир от VІб, Стоян и Веселин от VІІІа и Поля от ХІ б клас. Те изнесоха рецитал  по творби от български автори за Васил Левски.

86794395 2461330497452767 3768625835628560384 o

           Ученици и учители от  СУ „Васил Левски“ участваха  в  общоградското  поклонение с поднасяне на венци и цветя   пред   паметника на Васил Левски  в Стара Загора. Ритуалът  е  по повод  147 години от обесването на Апостола. Кратка литературно-музикална програма изнесоха учениците от  ІІІб клас  с класен ръководител  Т. Николова. Песента им за Апостола бе подета от множеството пред паметника. /Видео/

          Ученици от горен курс, присъстващи на ритуала , поднесоха цветя и изслушаха словото на  професор Петко Петков , който ще бъде гост на  СУ „ Васил Левски“ на 19.02 и ще вземе участие в срещата разговор, която ще се проведе от 13.00 часа в Залата на училището.

         На 19 февруари 2020 г. учениците от СУ "Васил Левски" имаха среща-разговор с професор Петко Петков, преподавател във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Основната тема беше за личността и делото на Васил Левски, но разговорът включи и други теми - за свободата,за боевете при Стара Загора и Шипка по време на Руско-турската освободителна война, за важни дати от историята ни и още интересни неща от нашата история.

prof1 prof4 prof2

 

         Състезанието „ЗНАМ ЗА АПОСТОЛА“ се проведе на 20 февруари  между отбори от шестите класове. В три кръга учениците показаха знания в областта на историята, четивната грамотност, бързина и прилагане на знанията. Жури в състав учители по история и цивилизации (г-жа М. Харбова) и по български език и литература (г-жа К. Минчева и г-жа Н. Господинова) оцениха отговорите на състезателите в трите кръга.

         В първия кръг всеки отбор имаше за задача да представи историческа информация, свързана с Васил Левски. Журито оценяваше вярно предаване на информацията, пълнотата на отговора и езиковата култура.

         Във втори кръг всеки отбор имаше за задача да прочете откъс от писмо на Левски и да отговори на въпросите, свързани с текста. В този кръг се оценяваше правопис, правилност, пълнота на отговора и бързина за първи отбор.

         Третият, последен кръг се наричаше „Домино“. Отборите трябваше да поставят на правилните места изображения. Журито оцени и бързината на отборите.

         Момичетата от вокална група "Детелини" (с ръководител г-жа Зл. Бозаджиева) изпълниха „Песен за Апостола“, а народният хор с ръководител г-жа Л. Петрова изпълни песента „Катерино моме“. Даяна Радева от 3 б клас рецитира стихотворението „Левски“.

        Изявата, посветена на Апостола, се осъществи и с помощта на водещите Цвети от 6 в и Дарин от 6 г клас, Борис от 6 в клас на компютъра и момичетата от 6 г клас, които асистираха по време на цялото състезание.

syst1 syst4 syst2

                На 21 февруари  ученици от 1-4 клас изпълниха залата на училището в традиционния конкурс „Левски и народната песен“. Имаше индивидуални и групови изпълнения. Всички участници бяха бурно аплодирани от публиката.

pesen1 pesen2

 

 Учениците от VI г клас изработиха табло с материали за живота и делото на Апостола.

teblo

 

           Конкурс за художествено изпълнение на стихове, посветени на Левски, от учениците на г-жа Керанова- IIIа клас.

ese1

 

 

Изложба на ученически рисунки под наслов „ Ние и Левски“

izl1 izl2

 

 

 

 

 

”Роди се и поведе ни в борба.
Обесен бе, но нивга не умря!” (1837 – ∞) 

levski

Joomla templates by a4joomla